Wanneer heb ik een anti-stralingsklamboe nodig?
Houden anti-stralingsklamboes en aardingslakens alle straling tegen?
De onderkant van mijn klamboe hangt een beetje boven de grond, is dat erg?
Hoe leg ik zo’n aardingslaken neer?
Ben ik met het aankopen van een anti-stralingsklamboe en/of aardingslaken af van mijn problemen?
Waar zijn jullie klamboes van gemaakt, wat is de demping en bescherming?
Is stralingsgevoeligheid bewezen?
Wanneer heb ik een anti-stralingsklamboe nodig?
Een anti-stralingsklamboe kan helpen wanneer je sralingsgevoelig bent en je ‘s nachts last hebt van de elektrosmog in je slaapkamer. Of je bent er niet zeker van of je stralingsgevoelig bent maar je slaapt vaak onrustig zonder dat je snapt waarom. Je kunt er geen duidelijke oorzaak voor vinden dat je zo vaak wakker wordt en moeilijk in slaap komt, zoals stress of luidruchtige buren.
Je merkt soms dat er ‘s nachts vreemde dingen gebeuren met je lichaam: je hebt bijvoorbeeld het gevoel onder stroom te staan, last van harde tinnitus (oorsuizen), pijnlijke botten, een ongewoon hoge hartslag, dat soort zaken.
Overdag kun je last hebben van hoofdpijn, nervositeit, prikkelbaarheid, vermoeidheid of concentratiestoornissen.
Dan is de kans inderdaad aanwezig dat elektrosmog, oftewel de elektromagnetische straling in je omgeving, een (te) hoge uitwerking heeft op je lichaam. En dan is het verstandig om maatregelen te nemen. Een anti-stralingsklamboe, een aardingslaken (anti-stralingskleed) en vooral een combinatie daarvan kunnen dan een groot verschil maken.
Houden anti-stralingsklamboes en aardingslakens alle straling tegen?
Nee, een anti-stralingsklamboe is geen kooi van Faraday die alle soorten straling voor 100% tegenhoudt. Je kunt hem beter zien als een hulpmiddel om de stralingssituatie in je eigen slaapkamer te verbeteren.
Wat de klamboe goed doet, is het afbreken van hoogfrequente stralingsgolven uit de omgeving. Elektromagnetische (EM) signalen verplaatsen zich in golven, en als die golven ‘s nachts ongehinderd je lichaam kunnen bereiken, is dat vaak wat de nachtrust verstoort. Deze golven worden afgebroken door de zilverdraad in de klamboe.
Een aardingslaken kan daarbij ook nog een wezenlijk verschil maken. Door op een geaard aardingslaken te slapen, bouwen er zich geen EM velden op in je lichaam ‘s nachts, wat vaak ook voelbaar is.
De meeste mensen die onder een anti-stralingsklamboe slapen, hebben binnen hun klamboe ook nog gewoon GSM-bereik; WiFi wordt vaak wel minder of verdwijnt helemaal.
De onderkant van mijn klamboe hangt een beetje boven de grond, is dat erg?
Nee hoor, de ruimte onderaan je klamboe boven de grond maakt meestal niet zoveel uit, zolang je lichaam (vooral je hoofd) maar afgeschermd is door de klamboe.
Als er veel straling van onderen komt in jouw woonsituatie, bijvoorbeeld als je benedenburen hebt of er staan stralingsbronnen zoals WiFi-routers en ‘slimme’ apparaten op de benedenverdieping, kan die straling gaan rondzingen in je klamboe als die helemaal dicht is. Je kunt dan rustig je klamboe wat omhoog doen of openslaan aan een kant waar weinig straling vandaan komt. Zo kan de straling die van onderen komt weer ontsnappen.
Een aardingslaken helpt om je lichaam te beschermen tegen straling van onderaf en houdt je lichaam bovendien geaard.
Hoe leg ik zo’n aardingslaken neer?
De beste plek voor een aardingslaken is tussen je matras en je hoeslaken (en vergeet hem niet te aarden via het bijgevoegde kabeltje). Als je niet teveel nachtkleding draagt, maakt je lichaam zo meestal genoeg contact met het laken om jezelf ‘s nachts goed geaard te houden, wat flink kan schelen in je nachtrust.
Ben ik met het aankopen van een anti-stralingsklamboe en/of aardingslaken af van mijn problemen?
Dat kan, maar bij de meeste mensen blijkt het vinden van de juiste oplossing bij nachtelijke stralingsklachten in een combinatie van maatregelen te liggen.
Zoals de stroom uitschakelen in de slaapkamer, je mobiel in een andere kamer leggen, de kamer verven met anti-stralingsverf en/of een NLP-techniek genaamd EFT.
Ook kan het helpen om regelmatig een wandeling te maken waardoor je lichaam kan herstellen van de constante straling om je heen, of minder vlees te eten. Enzymen zoals trypsine die gebruikt worden voor de spijsvertering van vlees zijn namelijk ook belangrijk voor je weerstand tegen EM straling.
Verder kan het (plaatselijk) ontharen van het lichaam, bijvoorbeeld rond de hartstreek, effect hebben, omdat gebleken is dat haren als een soort kleine antennetjes kunnen fungeren die EM-straling het lichaam in leiden.
Je zou ook eens een woonbioloog kunnen uitnodigen met meetapparatuur die je kan vertellen wat de beste plekken in huis zijn voor jou om te slapen.
Probeer jezelf altijd zoveel mogelijk te aarden, ook overdag. Laat daar waar het kan je voeten contact maken met de Aarde. Zo kan de elektromagnetische spanning uit je lichaam afgevoerd worden en helpen de elektronen van de Aarde als antioxidanten om je weefsels te beschermen en te herstellen.
Voor geïnteresseerden is “The Earthing Movie” misschien een handige docu om even te bekijken. In de meeste huizen zijn bijvoorbeeld ook de radiatoren geaard, die kun je aanraken om jezelf weer even snel te ontladen en de EM-belasting op je lichaam te verminderen.
Voor bijna ieder mens ziet het pad naar een leefbare situatie er weer anders uit.
Waar zijn jullie klamboes van gemaakt, wat is de demping en bescherming?
In dB uitgedrukt is de demping van deze klamboes ongeveer 30-35 dB.
Wat betreft de stof van de klamboes: dat is een met zilver beklede nylon stof, die ook wel zilvervezel genoemd wordt. Dat is duur materiaal, vandaar dat de klamboes zo prijzig zijn. Als je kijkt naar de totale percentages, dan bestaat de klamboe uit ongeveer 15% zilver en 85% nylon.
Bescherming:
Bescherming tegen hoogfrequente straling (o.a. WiFi, UMTS, Bluetooth, DECT telefoons, slimme meters, 2G-5G): hoog tot zeer hoog.
De bescherming tegen hoogfrequente straling neemt af wanneer hij te dicht (binnen ca. 2 m) in de buurt van een stralingsbron komt, zoals een modem of WiFi-versterker.
Bescherming tegen laagfrequente straling (o.a. pc’s, stopcontacten, koelkasten/vriezers, tv’s, hoogspanningskabels, spaarlampen, transformatoren die in veel elektrische apparaten zitten): nauwelijks.
Overigens: bescherming tegen muggen: 100% :)
Een nieuwe klamboe ruik je niet of nauwelijks. Het ruikt een beetje zoals nieuwe kleding, maar als je in bed ligt merk je daar doorgaans weinig van.
Mocht de geur je toch niet bevallen, dan wil een wasbeurt nog wel eens helpen. Stop ze niet in de droger! Daar kan de zilvervezel in de klamboe niet zo goed tegen.
Is stralingsgevoeligheid bewezen?
Niet officieel. De medische wetenschap behandelt stralingsgevoeligheid (ook wel elektrosensitiviteit genoemd) grotendeels als ‘iets tussen de oren’ of een ‘nocebo-effect‘ (zo sterk in iets negatiefs geloven dat je er daadwerkelijk fysieke klachten van krijgt).
Ze beweren dat het fysiek niet te verklaren zou zijn waarom elektromagnetische straling je ziek zou kunnen maken. Hier mogen we de kennis van deze wetenschappers wat ons betreft rustig ontoereikend noemen, want meerdere vooruitstrevende onderzoekers, zoals de Amerikaanse arts Jerry Tennant hebben allang aangetoond dat onze lichaamscellen bij tal van functies gebruikmaken van subtiele elektromagnetische frequenties. En die kunnen verstoord raken door straling van buitenaf.
Als elektromagnetische straling veilig was, zouden overheden ook geen beperkingen hoeven op te leggen aan de industrie wat betreft de stralingsemissie van elektronische producten die ze op de markt willen brengen. Maar die beperkingen zijn er wel, en die zijn het gevolg van onderzoek waarbij onomstotelijk werd vastgesteld dat het menselijk lichaam niet goed reageert op straling van buitenaf.
Dat kleinere hoeveelheden straling niet direct resulteren in overduidelijke aandoeningen zoals tumoren of hersenschade, wil niet zeggen dat ze dan ook meteen als veilig beschouwd mogen worden voor het lichaam.
Het ontwijkende gedrag van veel wetenschappers op dit gebied valt waarschijnlijk beter te verklaringen als de innige verstrengeling tussen wetenschap en industrie wat nader onder de loep genomen wordt. De medische wetenschap is voor hun fondsen helaas vaak dusdanig afhankelijk geworden van de industrie (die geen enkel belang heeft bij wetenschappelijk bewijs voor de schadelijkheid van hun producten) dat veel wetenschappers hun opdrachtgevers maar liever te vriend willen houden.
Het tv-programma Zembla toonde in 2012 aan dat de uitkomsten van onderzoek naar de schadelijkheid van smartphones dat door de industrie gefinancierd was, vaak haaks stonden op de uitkomsten van soortgelijke studies van onafhankelijke onderzoekers.
Kortom, het feit dat elektrosensitiviteit nog steeds niet “officieel” als bestaande aandoening erkend wordt, zegt waarschijnlijk niet zoveel. Luisteren naar je eigen lichaam verdient dan ook altijd de voorkeur boven luisteren naar welke autoriteit dan ook, is ons devies. Het is immers jouw lichaam, en jouw gezondheid.